Mnie tam się bardziej podoba mój
Ciekawe to jest, ale wiele lepiej się prezentuje na chopperze, tutaj to przerost formy nad treścią. Dźwięk też nie powala. http://www.youtube.com/watch?v=Z40YBU4GEXs
Tu lepiej się prezentuje
Zapodałem do swojego Świerszcza nowy tłumik - Laser K1. Nie jest to przelot, ale wypierd ma zaiście dostojny, na wysokich obrotach wręcz wściekły. Gang silnika przestanie wreszcie być obiektem drwin Ćwierkanie odeszło do lamusa. Podczas krótkiej próbnej przejażdżki nie zarejestrowałem żadnych anomalii, np. strzały, wskazujących na konieczność regulacji gaźników. Może nie będzie trzeba dłubać.
No musze powiedzieć ze prezentuje sie super:) wrzuć jakis filmik jak to gada:)
Ja na szczescie w nowym moto nie borykam sie juz z problemem dzwieku Obecnie mam zamontowanego sportowego MIG-a który brzmi na prawde przyjemnie i głośno.
Wie ktoś może z was czy kolektor z ER-5 pasuje do GPZ 500 bez żadnych przeróbek?
Myślę nad zmianą układu wydechowego w mojej GPZ 500 na 2w1. Nie mam jednak pewności że kolektor z Erki będzie mi wadził o pług. W erce dwie rury schodzą się w jedną grubszą i to mnie własnie zastanawia. Miał ktoś z tym doświadczenia? Będę niezmiernie wdzięczny Swojego kolektora nie chcę przerabiać bo żaden z fajnych tłumików nie ma średnicy wlotu 35mm( rura w GPZ ) a w ER-5 jest bodaj 50mm na wyjściu czyli w miejscu gdzie macie wspawany tłumik
W mojej kawce mam trochę problem ze świszczeniem tłumika, ponadto odgłos silnika jest dla mnie zbyt cichy (kwestia nie tylko budzenia grozy ale i samego bezpieczeństwa jazdy, imho powinienem być słyszalny dla puszkarzy).
Czy wymiana tłumika na jakikolwiek głośniejszy zwiększy spalanie? Nie są mi potrzebne wyższe osiągi, chodzi o sam odgłos. A może po prostu da się wyjąć jakieś wytłumienie?