Sportowy tłumik
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Motocyklista
- Miejscowość: Staszów/Kraków
- Plecak: Madzia;-)
- Garnek: UVEX HELIX RS 750
Re: Sportowy tłumik
Bez;-) ale tak jak mówię,w rzeczywistości jest duuużo głośniejszy;-)
Jegang zamówiłeś jednak tego ixila? ile cię to wyniesie, jeśli można spytać;-)
Jegang zamówiłeś jednak tego ixila? ile cię to wyniesie, jeśli można spytać;-)
- JeGanG
- Motorowerzysta
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Wrocław
- Plecak: Nimo
- Garnek: Shoei Qwest
- Numer GG: 3780283
- Kontakt:
Tak. Będzie IXiL, w sumie mała różnica w cenie między nim a Takkoni, więc myślę że lepiej go wziąć. Całość 1015PLN razem z transportem. Niestety montować muszę sam, ale żadna stratamaciekix pisze:Jegang zamówiłeś jednak tego ixila? ile cię to wyniesie, jeśli można spytać;-)

-
- Motocyklista
Nie wiem czy Ci się opłaca go montować samemu, zapomniałem Ci coś powiedzieć-ZMIENIASZ PUCHĘ_____ROBISZ REGULACJĘ I SYNCHRO;-) Nieodłączna część ponieważ to jest tłumik przelotowy;-) Spróbuj się dogadać z mechanikiem żeby ci go gratis zamontowali przy synchronizacji;-)
- JeGanG
- Motorowerzysta
- Kontakt:
Montaż sam zrobię, o regulacji już gadałem z moim mechanikiem przy okazji przeglądu, powiedział że jak założę to mam wpadać, zrobi to od ręki w ramach jeszcze przeglądu i przy okazji odkupi odemnie seryjną puszkę
Wszystko załatwione

Wszystko załatwione

-
- Motocyklista
Zaśmiecam ale powiem Ci jak ja to rozegrałem, mogłem kupić ixila bezpośrednio w Kraku(salon suzuki) wtedy kosztował 1000zł, za montaż powiedzieli 100zł. Więc pojechałem do Bielska(przy okazji bo jechałem do dziewczyny wstąpiłem tam do salonu) powiedzieli mi w tym salonie 1050zł za ixila więc powiedziałem, że maja go zamontować gratis, zgodzili się i tym sposobem zaoszczędziłem 50zł no i zrobili mi to tak jak trzeba;-) Powiem Ci, że montaż wcale nie jest taki prosty, trzeba ciąć kolektory, dostroić tłumik itp. Robili to jakąś godzinę(2 mechaników).
-- 30 Maj 2011, 17:55 --
Aha, no to fajnie;-) Powiem, ci, że jak zamontowałem ten tłumik to ciężko mi teraz sprzedać moto;-) Ty pewnie też tak będziesz miał. Marzy mi się triumph street triple z takimi tłumikami. BAJKA:-)
-- 30 Maj 2011, 17:55 --
Aha, no to fajnie;-) Powiem, ci, że jak zamontowałem ten tłumik to ciężko mi teraz sprzedać moto;-) Ty pewnie też tak będziesz miał. Marzy mi się triumph street triple z takimi tłumikami. BAJKA:-)
- JeGanG
- Motorowerzysta
- Kontakt:
Nie ma problemu, nie jest tak że mam 2 lewe ręce.
Rurę przy kolektorze mam już dociętą (któryś poprzedni właściciel musiał jeździć na innym tłumiku, widać to na fotach mojej ERki w naszych ER-kach). Jak trzeba będzie jeszcze skrócić to skrócę.
Jeżeli chodzi o strojenie to tak jak mówię, zdaję sobie sprawę że to trzeba zrobić i już mam to załatwione z mechanikiem.
Będzie dobrze
A sprzedać go nie zamierzam przez ten i przyszły sezon przynajmniej, a i później się zobaczy.
Mam plan żeby kupić w przyszłości XJR1300 i możliwe że zostawię EKę do codziennej walki z korkami bo po mieście jest genialna i spali 1/2 tego co XJR.
-- 30 Maj 2011, 18:11 --
Tak sobie myślę że dobra opcją byłoby zachowanie oryginalnego tłumika i zatrzymanie IXILa przy zmianie moto. Muszę to obmyślić, zobaczę jeszcze ile będzie mi chciał dać za oryginał.
Rurę przy kolektorze mam już dociętą (któryś poprzedni właściciel musiał jeździć na innym tłumiku, widać to na fotach mojej ERki w naszych ER-kach). Jak trzeba będzie jeszcze skrócić to skrócę.
Jeżeli chodzi o strojenie to tak jak mówię, zdaję sobie sprawę że to trzeba zrobić i już mam to załatwione z mechanikiem.
Będzie dobrze

A sprzedać go nie zamierzam przez ten i przyszły sezon przynajmniej, a i później się zobaczy.
Mam plan żeby kupić w przyszłości XJR1300 i możliwe że zostawię EKę do codziennej walki z korkami bo po mieście jest genialna i spali 1/2 tego co XJR.
-- 30 Maj 2011, 18:11 --
Tak sobie myślę że dobra opcją byłoby zachowanie oryginalnego tłumika i zatrzymanie IXILa przy zmianie moto. Muszę to obmyślić, zobaczę jeszcze ile będzie mi chciał dać za oryginał.
-
- Podawacz śrubek
- Miejscowość: malopolska
- Plecak: nie
- Numer GG: 9443799
czesc Jegang napisz do mnie na gg bo nie moge ci nadac cos pw - pisz 9443799 - pozdarwiam
- JeGanG
- Motorowerzysta
- Kontakt:
Filmik z nowym IXIL'em:
>>>KLiCK<<<
Niestety microfon w 550D automatycznie dostosowuje głośność (jak większość mikrofonów w aparatach/komorkach) i przy tym tłumiku efekt jest taki że microfon się "zatyka", nie słychać pełni basu jaki się dobywa z wydechu (a jest on zacny
).
Kamera w komórce jakoś mi to lepiej ogarnęła, postaram się później wrzucić filmik z niej.
Mimo wszystko jest co podziwiać
>>>KLiCK<<<
Niestety microfon w 550D automatycznie dostosowuje głośność (jak większość mikrofonów w aparatach/komorkach) i przy tym tłumiku efekt jest taki że microfon się "zatyka", nie słychać pełni basu jaki się dobywa z wydechu (a jest on zacny

Kamera w komórce jakoś mi to lepiej ogarnęła, postaram się później wrzucić filmik z niej.
Mimo wszystko jest co podziwiać

-
- Motocyklista
Zajebiste;-) Pierwsze skojarzenie z arnim w terminatorze,hehe Motyw świetny, naprawdę fenomenalny!!!!!!