A co sądzicie o instalacji tłumików bardziej "markowych"?
Słyszałem na YT nagrania Takkoni i teraz jestem chory
Nie wiem czy to wina dobrego nagrania, czy faktycznie jest tak dobry dzwięk.
Miał ktoś styczność z tym tłumikiem, albo innym droższym wynalazkiem? Jak dźwięk ma się w porównaniu z montii?
Zależy mi na brzmieniu, mocy więcej ani nie potrzebuje, ani nie mam złudzeń że w ogóle to coś da i nie wiem czy warto jest dopłacać nie mało. http://www.youtube.com/watch?v=0IHL0aBvhSc tak to brzmi z dbkillerem.
bellic pisze:Mam identyczny tłumik (moto też z UK) i trzyma mi się dobrze;) Może coś masz niedokręcone?
Niestety, tłumik ewidentnie do wymiany, rozklekotał się strasznie, poza tym trochę głośniejszy nie zaszkodzi, kiedyś byłem przeciwnikiem głośnym tłumików, ale jak jeżdżę od kilku miesięcy SV ze sportowym wydechem to się przekonałem, jest po prostu bezpieczniej i można straszyć dzieci i staruszki
Ktoś pytał o różnicę w długości puszki Montii - dzwoniłem do nich i się pytałem, generalnie im krótsza puszka tym głośniej, ale też powietrze ma mniej miejsca do nabrania odpowiedniej cyrkulacji i osiągnięcia odpowiedniego dźwięku. Zalecają 50-40 cm do normalnych motocykli, 30 cm to jest wersja ekstremalna, najgłośniejsza przez którą po prostu przelatuje powietrze...
jak myślicie czy było by realne zamontować drugi wydechy z lewej strony? wiadomo trzeba by dorobić rurę do kolektora ale czy poza wyglądem i b.głośnym brzmieniem były by jakieś plusy?
Czy jakieś większe plusy niż te co napisałeś będą to nie wiem.
Dorabiać rury może by nie trzeba. Kup kompletne kolektory od GPZ 500. Myślę że będzie pasować, musiałbyś pomyśleć jedynie nad mocowaniem tłumika z lewej strony
Ja mam w kawie tłumik ixil, dałem za niego z montażem 1050zł, ma wyjmowany db kiler- dźwięk-BAJJJJJJJJJJJJKAAAAAAAAA!!! Zapodam na forum filmik w niedługim czasie to ocenisz, według mnie jest też dużo ładniejszy od takkoni, lepsza firma a cena taka sama, jest tez dedykowany do tego modelu co jest bardzo ważne, poniżej link ze zdjęciem.
maciekix
Jak możesz to pewnie, zapodaj filmikiem bo ciekaw jestem jak to brzmi. Z tego co słyszę to całkiem ciekawie mruczy na SV.
Na razie z tego co słyszałem na YT to ten Takkoni najbardziej mi się podoba, choć pamiętać trzeba że mikrofon w kamerach nie zbierze całego przedziału częstotliwości dźwięku i efekt jest trochę spłaszczony.
Z tego co czytałem to Takkoni totalnie zerżnięty jest z IXILa, a na e-bay to koszt 830PLN+przesyłka.
Wrzucaj filmik
Na allegro kupisz ten tłumik (iXil) za 950zł, wygląda naprawdę dużo ładniej niż takkoni, wiem bo sam go chciałem kupić ale jak poszedłem do salonu suzuki i obejrzałem ixila to od razu się zdecydowałem, pasował mi idealnie bo moja kawa jest niebieska z czarną łyżwą;-) poza tym jest krótszy od takoni a przez to jest lepszy basss;-)