Strzela w gaźnik.
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- radziorek15
- Motocyklista
- Imię: Radosław
- Miejscowość: Białystok
- Plecak: słowianka
- Garnek: xr-1100 shoei
- Numer GG: 9519818
- Telefon: 693457668
Strzela w gaźnik.
Witam mam taki problem, że wymieniałem linkę gazu i jak już zrobiłem ją wybrałem się na jazdę próbną i przez pierwsze 2 kilometry moto szło znakomicie ale później zaczął się krztusić dojechałem do garażu i jeszcze było spoko, ale teraz moto zaczęło strzelać w gaźnik i czasami w wydech (widać jak kruciec ssący się wybrzusza i słychać takie "syk - syk - syk") moto odpala i od razu gaśnie a jak dam ssanie to ma za niskie obroty jak dodam troszkę gazu to nie chce się wkręcać od razu tylko powoli i czasami na chwilę dobrze łapie. Jak zabiorę ssanie to gaśnie. Do tego dźwięk silnika jest inny. Cały problem jest na prawym cylindrze. Wydaje mi się, że kawka pali tylko na jeden gar.
er-5 + SV650S
- Dzióbek
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Kalisz
- Plecak: Hania
- Garnek: Nitro
- Telefon: 511483837
Re: Strzela w gaźnik.
Może, któryś króciec jest uszkodzony (podczas wymiany linki) i łapie "fałszywe powietrze", albo puszcza jeden zaworek iglicowy w gaźniku i zalewa jeden cylinder benzyną. Zdejmij zbiornik, wykręć świecę i naciśnij na przycisk rozrusznika. Jeśli "wypluje" paliwo przez otwór świecy, to na 100% zaworki.
Jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie - co lubię w życiu robić?...a potem zacznij to robić.
- radziorek15
- Motocyklista
W sumie to możliwe bo dzisiaj wykręcałem świece i ta z prawego cylindra była mokra.
er-5 + SV650S
- Dzióbek
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Kalisz
- Plecak: Hania
- Garnek: Nitro
- Telefon: 511483837
Jeśli robiłeś coś przy świecach, to sprawdź też, czy jest iskra. Fajka świecy jest wkręcana w przewód wysokiego napięcia. Znam przypadek, że znajomy podczas ściągania fajki ze świecy wyciągnął ją kawałek z kabla i nie było styku pomiędzy rdzeniem kabla, a rdzeniem fajki (nie było iskry na jednym garze) 

Jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie - co lubię w życiu robić?...a potem zacznij to robić.
- radziorek15
- Motocyklista
Świece wyjąłem już po tym jak zaczął strzelać. Jutro spróbuje coś pokminić.
er-5 + SV650S