Z tego co przeglądałem nie mogłem znaleźć
Pierwsze pytanie jak wyjąć akumulator bo kupiłem motór i stoi w garażu troszkę zimny a jeszcze do wiosny kawałek
drugie pytanie jeśli cieknie troche z chłodnicy trzeba ja wymienić ?
Zalezy jak cieknie i z ktorego miejsca? Jesli z gumowych czesci to znaczy, ze guma jest stwardniala i puszcza, mozna to wymienic. Jesli z metalowej czesci, to nalezalo by to jak najszybciej zalatac. Mozna sprobowac zaspawac w zakladach ktore robia takie rzeczy z chlodnicami. Ale jesli sie nie da to niestety ja bym proponowal wymiane.
wymiana szarpnie budżet solidnie
Poczytaj co Kamyk pisze, chcąc się bawić w mechanika a nie mając doświadczenia musisz się uzbroić w cierpliwość,
zlokalizuj wyciek, może daj fotkę. Tak najprędzej coś się zdziała.
A akumulator masz pod kanapą. Otwierasz, odkrecasz 3 śrubki trzmymające osłonkę (powinien w niej leżec zestaw kluczy, o ile masz ), poźniej odłączasz przewody od klem. W zasadzie koniec filozofii. Nie trzymaj aku w zimnym bo na wiosne będzie niespodzianka i nie odpalisz . Najlepiej raz w miesiącu podładuj
Co do chłodnicy to ostatnio odkręcałem osłony do wyczyszczenia i chyba troszeczkę za mocno dokręciłem śrubę, która wkręca się w tulejkę w chłodnicy i najprawdopodobniej się obróciła, bo za chwilę zobaczyłem już jak płyn zaczął wyciekać i kapać spod tej tulejki. Spuściłem płyn, następnie motocykl na boczną nóżkę (wyciek był z prawej strony) miejsce dobrze wyczyścić i poradził sobie z tym wyciekiem klej dwuskładnikowy (dokładnie nie pamiętam nazwy). Kiedy klej utwardził się( a trwało to ok. 48 h), dla pewności zasmarowałem jeszcze silikonem bezbarwnym miejsce wycieku, zalałem płynem i jest w porządku. Jeśli wyciek nie jest duży to poradzi sobie z tym np. płyn do uszczelniania chłodnic Prestone, ale nazwy dokładnej nie pamiętam. Proszku nie radzę sypać bo układ jest trochę za mały, a jeśli i to nie pomoże to pewnie zostaje jakieś lutowanie czy coś.