Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- cici0201
- Motocyklista
- Imię: Krystian
- Miejscowość: Kutno
- Garnek: LS2 FF370
Re: Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Ja swoje jak na razie wypolerowałem. Wygląda to dużo lepiej niż czarne ale nie ma rewelacji. Rdzy na razie nie łapie.
Też tak chciałem robić ( czyścić i ewentualnie może pomalować) ale w ferworze upiększania swojej wybranki wymieniłem cały zestaw. Swoja drogą w tym szaleństwie zostanę chyba lusterkowym królem - która to para to już nie wiem 

-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
Dziś wymieniłem z moim kolegą (doświadczonym bardziej) klocki hamulcowe (na SBS 597 HS). Przy okazji czyszczenie zasyfionego na maxa zacisku oraz wymiana brązowe płynu hamulcowego na... w zasadzie przeźroczysty, różnica masakryczna.
Nie wiedziałem, że hamulec może tak dobrze działać
Niestety nie wymieniłem przewodu na stalowy oplot, ale to w przyszłym sezonie się zrobi.
Muszę jeszcze wymienić łożysko główki ramy i wymienić olej w lagach. Może uda się to zrobić przed zimą.
Nie wiedziałem, że hamulec może tak dobrze działać

Niestety nie wymieniłem przewodu na stalowy oplot, ale to w przyszłym sezonie się zrobi.
Muszę jeszcze wymienić łożysko główki ramy i wymienić olej w lagach. Może uda się to zrobić przed zimą.
ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
- wwitek123
- Klubowicz
- Imię: Wojtek
- Miejscowość: Kraśnik
- Plecak: Nie potrzebuje obciążenia
- Garnek: Nolan N86 N-COM
- Numer GG: 8024325
- Motocykl: Yamaha TDM 900 '02
- Kontakt:
Dziś umyłem gruntownie swoją TeDe, jutro zabezpieczanie lakieru na zimę i smarowanie miejsc tego wymagających. Jednym słowem u mnie już motocykl w oczekiwaniu na zimę
Nie zamierzam już nigdzie jeździć. Latanie wokół komina mnie nie kręci a na kilka dni już za zimno ;/Ponad 10 tyś km w tym sezonie w zupełności mnie zadowala
Na przyszły sezon ma ambitny plan wyprawowy, więc teraz czas na organizację wszystkiego a motocykl niech odpoczywa

Na przyszły sezon ma ambitny plan wyprawowy, więc teraz czas na organizację wszystkiego a motocykl niech odpoczywa

Miej wyjebane, a będzie Ci dane.
- Taero
- Motorowerzysta
- Imię: Artur
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: LS2 FF384 Blade II
A ja raczej nie mam się czym chwalić
Od kilku dni z otworów przy cylindrach leciał mi płyn z chłodnicy.
Pomyślałem, może przez niskie temperatury, albo co.
Ale dziś to już chyba 0,2 litra straciłem w drodze do pracy, a na parkingu po godzinie ujrzałem plamę pod moto.
No to niewiele myśląc wyskoczyłem z biura z kluczykami, i postanowiłem w końcu zbadać i wyeliminować przyczynę (bo inaczej do domu nie wrócę).
Wiara się gapiła, jak koleś w koszuli zdejmuje bak, walczy z przewodami i przeklina pod nosem na kapiący wszędzie płyn...
Okazało się, że się 1 śrubka poluzowała i stąd wyciek, ale aby ją odkręcić, to musiałem sporo elementów zdemontować.
Problem rozwiązałem, ale w trakcie naprawy bak położyłem na miejscu kanapy. Po 30 minutach zapomniałem o tym i jak postanowiłem przechylić moto, to się bak poturlał.
I tak oto zmniejszyłem wartość mojej maszyny o kilkaset zł
Teraz jeszcze muszę uzupełnić płyn, znowu zdejmowanie baku mnie czeka.
Pytam się - czemu to się nie dzieje pod domem ?? Choć i tak dobrze, że nie na trasie na jakimś pustkowiu

Od kilku dni z otworów przy cylindrach leciał mi płyn z chłodnicy.
Pomyślałem, może przez niskie temperatury, albo co.
Ale dziś to już chyba 0,2 litra straciłem w drodze do pracy, a na parkingu po godzinie ujrzałem plamę pod moto.
No to niewiele myśląc wyskoczyłem z biura z kluczykami, i postanowiłem w końcu zbadać i wyeliminować przyczynę (bo inaczej do domu nie wrócę).
Wiara się gapiła, jak koleś w koszuli zdejmuje bak, walczy z przewodami i przeklina pod nosem na kapiący wszędzie płyn...
Okazało się, że się 1 śrubka poluzowała i stąd wyciek, ale aby ją odkręcić, to musiałem sporo elementów zdemontować.
Problem rozwiązałem, ale w trakcie naprawy bak położyłem na miejscu kanapy. Po 30 minutach zapomniałem o tym i jak postanowiłem przechylić moto, to się bak poturlał.
I tak oto zmniejszyłem wartość mojej maszyny o kilkaset zł

Teraz jeszcze muszę uzupełnić płyn, znowu zdejmowanie baku mnie czeka.
Pytam się - czemu to się nie dzieje pod domem ?? Choć i tak dobrze, że nie na trasie na jakimś pustkowiu
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Taero, to się nazywa złośliwość rzeczy martwych 
Przypomnij sobie Prawa Murphy'ego

Przypomnij sobie Prawa Murphy'ego

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
- Taero
- Motorowerzysta
- Imię: Artur
- Miejscowość: Wrocław
- Garnek: LS2 FF384 Blade II
My się z Murphy'm nie lubimy 

-
- Rowerzysta
- Imię: Grzegorz
- Miejscowość: Zabrze
- Garnek: Scorpion EXO 500 Air
Odebrany dzisiaj motocykl z seriwsu przed zimą 
Wymienione płyny , filtr powietrza i oleju, wymiana uszczelka przy chłodnicy, naprawa kierunkowskazu który nie łapał i wymiana kostki styków odpalenia która była już zaśniedziała

Wymienione płyny , filtr powietrza i oleju, wymiana uszczelka przy chłodnicy, naprawa kierunkowskazu który nie łapał i wymiana kostki styków odpalenia która była już zaśniedziała
- chrisp
- Motorowerzysta
- Imię: Krzysiek
- Miejscowość: Szczecin/Stargard
- Numer GG: 2790244
- Telefon: 695077019
Ja już drugi dzień maluję plastiki plastidipem, jutro może skończę
Ogólnie całe moto przechodzi przed zimą kurację odświeżającą

- karol133
- Motorowerzysta
- Imię: Karol