Pytania wszelkie
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
Re: Pytania wszelkie
dzięki radziorek, a ten main power switch w stacyjce to kabel brązowy?
- radziorek15
- Motocyklista
- Imię: Radosław
- Miejscowość: Białystok
- Plecak: słowianka
- Garnek: xr-1100 shoei
- Numer GG: 9519818
- Telefon: 693457668
Według serwisówki kabel brązowy jest od zapłonu. Polecam pobrać z neta serwisówke i wydrukować sobie strony gdzie jest schemat elektryczny i tam sobie cienkopisem kolorowym poprawić jak idą kabelki.
er-5 + SV650S
manuala mam, tylko chciałem się upewnić dz
- JMR
- Motorowerzysta
- Imię: JAREK
- Miejscowość: Ostrów Mazowiecka
- Plecak: ROBERT KUBICA
- Garnek: HELD APACHE
- Numer GG: 728024
- Telefon: 788******
Mam pytanie
Oglądałem manuala ale nie mogłem znaleźć
Mianowicie poci mi się z tej śruby zaznaczonej kółeczkiem na żebrach zostaje trochę oleju po jeździe.
Co to za śruba i jak mogę ją uszczelnić(może nowy oring)
http://pokazywarka.pl/s29evq/#zdjecie3853989
Mianowicie poci mi się z tej śruby zaznaczonej kółeczkiem na żebrach zostaje trochę oleju po jeździe.
Co to za śruba i jak mogę ją uszczelnić(może nowy oring)

Bo góry mogą ustąpić i pagórki się zachwiać, ale miłość moja nie odstąpi od ciebie i nie zachwieje się moje przymierze pokoju,mówi Pan, który ma litość nad tobą.
(Iz 54,10)
(Iz 54,10)
- Alaila
- Klubowicz
- Imię: Agata
- Miejscowość: Świdnica/Wrocław
- Garnek: uvex
- Motocykl: Honda CBF 125
- Kontakt:
Ja mam takie pytanko: gmole mam zamontowane, ale niepokoi mnie jedna śruba mocująca zacisk. Mianowicie ta przy silniku. Ona mi się styka z silnikiem. Nie wiem czy to tak ma być, czy może coś zrobiłam. Czy to przeszkadza? Czy może tak zostać?
Przyznam, że wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. A na forum nie mogę znaleźć interesującej mnie odpowiedzi.
Przyznam, że wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. A na forum nie mogę znaleźć interesującej mnie odpowiedzi.
Życie masz tylko jedno, więc korzystaj z niego na całego :D
- Marcin
- Rowerzysta
- Imię: Marcin
- Miejscowość: Katowice
- Numer GG: 9574511
Myślę, że nowy oring powinien załatwić sprawę. Na obrazku widać, że są tam oringi. Zabierz stary na wzór, sprawa groszowa.JMR pisze:Mam pytanie
Co to za śruba i jak mogę ją uszczelnić(może nowy oring)![]()
Na tych śrubach umocowane są dźwigienki zaworowe.

- Damiano
- Motocyklista
- Imię: Damian
- Miejscowość: Kraków / Nowa Huta
- Garnek: HJC FG-15 Kynee
- Telefon: 797873166
- Motocykl: V strom DL 650
Hej
W weekend zrobiłem coś koło 900 km, i dziś myjąc moto zauważyłem taki nalot poniżej airboxa, co to jest i z czego to może być?

W weekend zrobiłem coś koło 900 km, i dziś myjąc moto zauważyłem taki nalot poniżej airboxa, co to jest i z czego to może być?

Jawa350ts 89r. -->Kawasaki Er 5 02r. --->Suzuki Sv 650S 05r.--> Suzuki VStrom 650 06r. :>
Żyje się po to...by spełniać marzenia :>
- JMR
- Motorowerzysta
Też to miałem to olej z gaźników który dostaje się do airboxa i spływa tą rurką do odmy,wyjmij i zobacz filtr powietrza oraz zobacz czy nie zalega tam olej,wymyj i kontroluj sprawę jak tak zrobiłem i teraz niema kropelki
Bo góry mogą ustąpić i pagórki się zachwiać, ale miłość moja nie odstąpi od ciebie i nie zachwieje się moje przymierze pokoju,mówi Pan, który ma litość nad tobą.
(Iz 54,10)
(Iz 54,10)
- Damiano
- Motocyklista
- Imię: Damian
- Miejscowość: Kraków / Nowa Huta
- Garnek: HJC FG-15 Kynee
- Telefon: 797873166
- Motocykl: V strom DL 650
a powiedz mi , równa się to z tym ze może np ubywać oleju? skad sie to bierze tam? wiesz pytam teoretycznie bo z mechaniki to laik jestem ale z elektryka zawsze mogę pomoc 

Jawa350ts 89r. -->Kawasaki Er 5 02r. --->Suzuki Sv 650S 05r.--> Suzuki VStrom 650 06r. :>
- JMR
- Motorowerzysta
Ja to miałem ponieważ poprzedni właściciel zalał za dużo oleju(ponad max) i przepuszczało przez uszczelki i gaźniki,gdy spuściłem tą nadwyżkę niema już takiego problemu.
Bardzo możliwe że to tylko resztki oleju pochodzą z odmy (odpowietrzenia skrzyni korbowej), która jest wyprowadzona do obudowy filtra powietrza.tak musi być i czasem trzeba wyczyścić ten syf
Moja rada wyczyść syf i zobacz po jakim czasie się to zbiera
Bardzo możliwe że to tylko resztki oleju pochodzą z odmy (odpowietrzenia skrzyni korbowej), która jest wyprowadzona do obudowy filtra powietrza.tak musi być i czasem trzeba wyczyścić ten syf
Moja rada wyczyść syf i zobacz po jakim czasie się to zbiera
(Iz 54,10)
(Iz 54,10)