Co do oleju to najlepiej rozgrzać silnik żeby spuścić olej.Na zimnym silniku za dużo nie wypłynie bo olej jest gęsty i właśnie te śmieci co się na dnie silnika osiada w tym gęstym oleju zostaje na dnie i się nie ruszy.Jak rozgrzejemy silnik i olej to wszystko będzie rzadkie i łatwiej wypłynie...U mnie filterek jest przed kranikiem.W innym razie syf by krążył po kraniku i niszczył uszczelki....
Wężyk od syfu w airboxie służy do usuwania resztek oleju i nadmiaru paliwa nieraz jak się to wymiesza to powstaje papka....z boku airboxa masz wczepiony wężyk spływowy...możesz go wyczepić i przemyć nawet wodą(i pamiętać by raz na jakiś czas go sprawdzać ja to robię raz w miesiącu)
Chodzi ci o klucz czy o świece?Jak masz klucze serwisowe to taka rurka służy jako rączka do śrubokręta i jako klucz do świec....a jak to ci się wydaje za krótkie to zawsze możesz kupić sobie klucz rurkowy za 7zł..
[color=#0040FF]BRACI SIĘ NIE TRACI-to hasło powinno łączyć wszystkich motocyklistów!!!!! :)[/color]
ja kupowałem normalny akumulator z elektrolitem firmy Exide.
Żelowe są tańsze, ale jak się skończą to na śmietnik i nowy trzeba kupować. Zwykłego jednak zawsze można podładować