Nie chce Ciebie wkurzac mocniej, ale nie sprawdzales motocykla jak go kupowales? Tzn. nie przejechales sie nim? Jesli tak sie dzieje, jak mowisz to kaplica. Takie sytuacje moga doprowadzic do groznego wypadku Sorry, ze tak mowie, ale nie chcialbym sie dowiedziec ze miales jakis przykry wypadek z tego powodu. Jesli wyprostowal sie na zakrecie i poszedl w druga strone to juz koniec Jakby cos jechalo z drugiej strony?
Ja bym kolesia po sadach poprowadzil, albo nawet nie - Po prostu powiedz mu, ze skladasz wniosek do prokuratury i sadu i zobaczymy co powie. Moze sie przestraszy.
Jeżeli chodzi o te zapisy o znajomości stanu technicznego w umowie to temat był parę razy poruszany na forum mckp.
Wychodzi na to że takie zapisy są bezpodstawne i wcale nie zamykają sprawy. Na motor masz rękojmie, facet sprzedał go jako sprawny a nie uszkodzony, więc śmiało możesz to robić.
Czas tu jest też dość istotny, żeby Ci nikt nie zarzucił że się wyglebiłeś i zrobiłeś.
Swoją drogą to ten motor nie powinien mieć już prawa rejestracji, jak ma krzywą ramę to nie spełnia warunków bezpieczeństwa. Teoretycznie sprzedał Ci motor który nie może być eksploatowany po drogach publicznych, to już jest spora wada
Oki ale jak udowodnisz kolesiowi, ze nie mialem wypadku i chcesz go naciagnac na oddanie kasy. Jak pisalem jest to sliski temat imozna go zarowno w jedna strone rozwiazac jak i druga. Zalezy kto bedzie mial lepszego adwokata.
Zycie roocha
-- 27 Lip 2011, 14:58 --
Dodam tylko ten watek z innego forum! Powinno pomoc!
Przeczytalem ten temat z linka ktory wkleilem i moze to byc bardzo wazne dla Ciebie! Poczytaj i do roboty! Trzeba takich gnoji ustawiac a nie! Niech wiedza, ze nie warto sprzedawac zlomu po dzwonach.
Dzieki za podpowiedzi, link jest bardzo pomocny.
Napewno skorzystam z tego co jest w nim zawarte.
Motor kupilem od osoby prywatnej. Jezdzilem na nim przed zakupem ale nie wyczulem tego , ze rama jest krzywa.Wykryl to dopiero autoryzowany serwis.
Zastanawiam sie tylko jak odkrecic cale zarejestrowanie skoro mam juz twardy dowod od okolo 2 tygodni.
Pozdrawiam
witam mam problem ze swoim er 5.
Problem polega na tym że ostatnio mi się on przewalił coś się w gaźniku stało że całe paliwo uciekło mi przez gaźnik do air box-a a z niego odmą przedostało się do oleju.
Jak zarazie spuściłem olej żeby uszczelniaczom nic się nie stało co możecie mi jeszcze poradzić .
Z góry dzięki za odpowiedź
Również mam szybkie pytanko. Po puszczeniu kierownicy motocykl jedzie prosto ale po paru metrach zaczyna kierownicą machać w jedną i drugą stronę. Czy to normalne spowodowane jest spadkiem prędkości czy coś jest nie tak?? W czasie jazdy nie odczuwam żadnych drgań. OCB ?
W moim motocyklu mam tak samo ale jeździłem kilkoma innymi er5 i tylko w jednej tego nie było.
Znajomy twierdzi że to kwestia wyważenia przedniego koła.
Poprawcie mnie jak się mylę, gruby
*rozkręć i przeczyść kranik paliwowy (główny winowajca)
*konieczne będzie przeczyszczenie gaźników i wymiana oleju
miałem podobnie, przez zalanie w pozycji pri, wymian świc nie pomogła a moto wylądowało na czyszczenie gaźników przy okazji regulacje zaworów i parę innych rzeczy