Mam mały problem z odpalaniem mojej kawy.
najpierw odpalała norrmalnie, następnie rozrusznik kręcił niewystarczająco, ażeby moto zaskoczył a obecnie rozrusznik nie kręci w ogóle.
Wydobywa sie tylko charakterystyczny dzwięk:
http://www.youtube.com/watch?v=PHfnwh3FZaE
filmik nagrany w garaży przy niewystarczającej ilości światła więc prawie nic nie widać oprócz ładowarki oxford którą podłączyłem wczoraj wieczorem w nadzieji, że to akumulator i przez noc podładuje baterie.
kompletnie nie znam się na napięciu, natęrzeniu prądu jaki powinien być w aku. Jedynie co obiło mi sie o uszy to powinno być coś ponad 14V i tyle też wskazuje ładowarka.
w momęcie kiedy chcę uruchomić moto i pojawia sie ten dziwny dzwięk to ładowarka wskazuje napięcie 4V
Powiedzcie czy to może być wina aku a jak nie to co mogę sprawdzić.
Kawa to mój pierwszy moto i nie mogę nawet tego porównać z innym sprzętem.
słaby aku?
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Rowerzysta
- Miejscowość: Warszawa/ Katowice
- Plecak: Aneta
- Garnek: AGV K4
słaby aku?
Ostatnio zmieniony 04 lis 2011, 17:59 przez rez, łącznie zmieniany 1 raz.
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Re: słąby aku?
Ten charakterystyczny dźwięk to strzelający przekaźnik. Słychać go jak aku jest za słabe by zakręcić rozrusznikiem.
Skoro ładowałeś przez noc i nic to nie dało, to najprawdopodobniej twój Aku już wyzionął ducha i trzeba się szarpnąć na nowy
Skoro ładowałeś przez noc i nic to nie dało, to najprawdopodobniej twój Aku już wyzionął ducha i trzeba się szarpnąć na nowy

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/
-
- Rowerzysta
- Miejscowość: Warszawa/ Katowice
- Plecak: Aneta
- Garnek: AGV K4
Re: słaby aku?
w prawdzie dostałem tylko jedną opinie ale od doświadczonego motocyklisty więc dla mnie wystarczyło.
Dzisiaj kupiłem nowy aku ( żelowy)
Moto pali na dotyk
Dzięki DeFi
Dzisiaj kupiłem nowy aku ( żelowy)
Moto pali na dotyk

Dzięki DeFi
- DeFi
- Klubowicz
- Imię: Rafał
- Miejscowość: Września
- Plecak: Brak
- Garnek: LS2
- Numer GG: 9958743
- Telefon: 783757397
- Motocykl: Yamaha FJR 1300 '01
Re: słaby aku?
Miło że mogłem pomóc.
Z tym doświadczonym motocyklistą to troszkę przesadziłeś. Moto mam nieco ponad rok. Poprostu miałem podobną sytuację zaraz po kupnie motocykla. Aku było słabe a ładowanie nic nie dawało (po kilku sekundach gotowało się w nim) także zostawała jedynie zmiana na nowy.
Z tym doświadczonym motocyklistą to troszkę przesadziłeś. Moto mam nieco ponad rok. Poprostu miałem podobną sytuację zaraz po kupnie motocykla. Aku było słabe a ładowanie nic nie dawało (po kilku sekundach gotowało się w nim) także zostawała jedynie zmiana na nowy.

Kawasaki ER-5 '05 -> Kawasaki ZR-7 '00 ->Yamaha FJR 1300 '01
http://www.bikepics.com/members/defi/01fjr1300/