Na wstępie chciałbym się z Wami serdecznie przywitać, właśnie zostałem nowym właścicielem ER 5 i sądzę że od teraz będę tu dosyć często zaglądał
A razem z pierwszą jazdą mam pierwszy problem. Pękła mi linka od gazu otwierająca zawór. Powiedzcie mi proszę w jaki sposób muszę zamontować nową, bo za każdym razem linki spadają mi i zaczynają się plątać i zakręcają wokół kierownicy. czy jest jakiś specyficzny sposób montowania linek?
Witam sorki że odświeżam stary temat, ale czy mógłby mi ktoś zrobić fotkę jak powinny wygladać linki na manetce ? bo coś mi nie pasuje i manetka nie wraca po odkręceniu
U mnie tez tak jest ze nie wraca od razu, trzeba momencik odczekac i dopiero wtedy odskakuje i powoli wraca do swojej pozycji. Dla mnie to dobrze bo tak jak Robert napisal jest chwila zeby w trakcie jazdy cos tam sobie prawa reka poprawic, natomiast urbansan twierdzi ze to nie jest nic dobrego i zeby zrobic serwis linki ,i chyba poslucham kolegi jak bede rozkrecal motur.
no właśnie , dziś zacząłem przyglądać się swojej manetce i nie wiej co jej zrobić?
po pierwsze ciężko się kręci
po drugie (podobnie jak pisaliście wyżej) nie wraca na swoje miejsce, czasem wygodne ale denerwuje mnie to że muszę tak walczyć z nią przy dodawaniu gazu.
Może mi ktoś powiedzieć jak to diabelstwo nasmarować ?
Wystarczy wlać smaru w pancerzyk od linki czy jest tam jeszcze jakiś element wymagający smarowania?????