Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
-
- Rowerzysta
- Imię: Łukasz
- Miejscowość: Krosno
- Garnek: HJC TR-1
- Motocykl: Kawasaki ER-5
Re: Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
A i u mnie w zimie nastąpiły pewne modyfikacje:]
-
- Klubowicz
- Imię: Michał
- Miejscowość: Ornontowice k/Gliwic
- Garnek: Scorpion EXO-1200
- Numer GG: 8278420
- Motocykl: SV-650SF
No no
gratulacje, ładnie maszyna doprowadzona do ładu 
A co to za zegar z lewej strony? Doładowanie?

A co to za zegar z lewej strony? Doładowanie?

ER-5 1998r. Od 07.04.2014r.
SV650S 2007r. Od 29.04.2018r.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
Chętnie pomogę również w zakresie projektowania elektroniki oraz szeroko rozumianej informatyki i komputerów.
-
- Rowerzysta
- Miejscowość: Krosno
- Garnek: HJC TR-1
- Motocykl: Kawasaki ER-5
Termometr, turbo dojdzie za rok
A tak na serio to mam jeszcze 2 amorki od jawy do zamontowania tylko nie miałem czasu na to jeszcze. Co się odwlecze to nie uciecze :>

-
- Podawacz śrubek
- Imię: Dżony
- Miejscowość: Tarnów
- Plecak: Iwona
- Garnek: BOX BZ-1
Ja dziś dołożyłem gmole firmy heed. W styczniu nowy kranik paliwa, klamka sprzęgła, hamulca, olej +filtr, filtr powietrza, płyn chłodniczy, nowe świece, uszczelka na zaworach, regulacja gaźnika. Na allegro wyrwałem stelaż do kufra centralnego z płytą Givi -mocowania monokey za 150 zł w bdb stanie. Chce jeszcze owiewkę Zefir .Są dwa rozmiary , nie wiem który lepiej pasuje ? Moja kawa rocznik 2001 42 tys km i gówniany złoto-srebrny kolor.W przyszłości niedalekiej Kufer centralny a za rok opony i być może jakiś tłumik. Pozdrawiam
-- 21 Mar 2018, 21:26 --
Co to za lusterka, podobają mi się?
-- 21 Mar 2018, 21:26 --
Co to za lusterka, podobają mi się?
-
- Klubowicz
U mnie wpadł serwis wiosenny, ale nie ja go wykonywałem:
1) kpl łożysk tył;
2) kontrola i ustawienie luzów zaworowych + nowa uszczelka pod osłonę klawiatury;
3) czyszczenie, regulacja, synchro gaźników + kontrola membrany kranika + zaworów iglicowych;
4) kontrola rozrządu i napinacza;
Chyba sobie odświeżę w niej lakier i nakleję nową naklejkę na tankbaga (we własnym zakresie, w końcu trzeba się nauczyć lakierowania, a sprzęt mam). No i mam skorodowane stopki centralną i boczną, więc trzeba zdjąć i dać do piaskowania + lakierowania proszkowego. Może uda się ze wszystkim zdążyć przed zlotem
1) kpl łożysk tył;
2) kontrola i ustawienie luzów zaworowych + nowa uszczelka pod osłonę klawiatury;
3) czyszczenie, regulacja, synchro gaźników + kontrola membrany kranika + zaworów iglicowych;
4) kontrola rozrządu i napinacza;
Chyba sobie odświeżę w niej lakier i nakleję nową naklejkę na tankbaga (we własnym zakresie, w końcu trzeba się nauczyć lakierowania, a sprzęt mam). No i mam skorodowane stopki centralną i boczną, więc trzeba zdjąć i dać do piaskowania + lakierowania proszkowego. Może uda się ze wszystkim zdążyć przed zlotem

-
- Motorowerzysta
- Miejscowość: Pępowo
- Plecak: Wiktoria
- Garnek: LS21 FF320
Odswiezylem delikatnie kolektory 

Zdjęcie przed
Czas roboty godzina

Zdjęcie przed

Czas roboty godzina

-
- Klubowicz
Kawasaki na wyjściu chyba się lekko focha.
Po przełożeniu grzanych manetek do SVki dokręcałem uchwyt przełączników z lewej strony. Zaczep obejmujący rurkę kierownicy pękł. Po podmianie z TZR50 (prawie plug'n'play) - pierwsze naciśnięcie klamki sprzęgła i... pękła linka. Zaskakujące. Dobrze, że przy domu. Zatem Kawa dostała jeszcze nową linkę
35PLN.
Po przełożeniu grzanych manetek do SVki dokręcałem uchwyt przełączników z lewej strony. Zaczep obejmujący rurkę kierownicy pękł. Po podmianie z TZR50 (prawie plug'n'play) - pierwsze naciśnięcie klamki sprzęgła i... pękła linka. Zaskakujące. Dobrze, że przy domu. Zatem Kawa dostała jeszcze nową linkę

35PLN.