Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Moderatorzy: Miłosz, Kamyk, lucek, bartoszto, jotto, Kanc1erz
- Strzelson
- Motocyklista
- Imię: Michał
- Miejscowość: Warszawa - Wilanów
- Plecak: Ania :)
- Garnek: Caberg V2R
Re: Co w ostatnim czasie zrobiles dla swojego motoru
Ja dziś zamontowałem sobie szybkę/owiewkę. Kawa wygląda trochę gorzej, za to jeździ się dużo lepiej. Ponadto zrobiło się przez to trochę gorąco 

- Spinu
- Motorowerzysta
- Miejscowość: Kraków
- Garnek: Shark
- Motocykl: Cagiva Raptor 650
na allegro aukcja była. a sprzedający niedaleko mnie mieszkał to zalicytowałem z głupa. będe musiał przemalować, wyprostować, wyszpachlować, założyć pływak i kupić korek ale...Lish pisze:a gdzie dorwałeś za takie pieniądze?

- Pinio
- Motocyklista
- Miejscowość: Łuków
- Plecak: Piękna kobieta;)
- Numer GG: 7955778
Ja w ostatnim czasie musiałem ogarnąć zegary;] Środek był połamany ale na szczescie naprawione oraz kupiłem nowe kubki na allegro. No i myjnia;p

Kawasaki Er5 '03 --> Kawasaki ZX6r 636 '02
- Criss
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
- Miejscowość: Leszno
- Motocykl: Suzuki DR800
ostatnio z braku paliwa jechałem na rezerwie;p dzieki czemu paproch dostał się do kranika co skutkowało zalaniem silnika:D
tak wiec przy okazji wymieniłem:
- olej na Motul 5100 10W40
- filtr oleju
- świece
- filtr powietrza
- płyn chłodniczy
moto odpaliło bez najmniejszego problemu... tyle że do wymiany mam jeszcze akumulator bo nawet ładowanie prostownikiem prawie nic nie daje;/ i tu zwracam się z pytaniem: jaki konkretnie polecacie?
mam zamiar jeszcze kupić rękawice i tankbag:)
tak wiec przy okazji wymieniłem:
- olej na Motul 5100 10W40
- filtr oleju
- świece
- filtr powietrza
- płyn chłodniczy
moto odpaliło bez najmniejszego problemu... tyle że do wymiany mam jeszcze akumulator bo nawet ładowanie prostownikiem prawie nic nie daje;/ i tu zwracam się z pytaniem: jaki konkretnie polecacie?

mam zamiar jeszcze kupić rękawice i tankbag:)
- Lish
- Klubowicz
- Imię: Karol
- Miejscowość: Piaseczno
- Plecak: Kiti
- Garnek: biały
- Telefon: 500366623
- Motocykl: fzs600 pies
- Kontakt:
ja dziś opony na komplet maxxis promaxx street 

- Strzelson
- Motocyklista
Zmieniłem ostatnio lusterka na prostokątne i muszę przyznać ze widoczność wzrosła znacznie 

Moto dostało nowy regulator napięcia (okazało się że stary był be i ładował do 17 zamiast do 14 i zepsuł nowe aku) no i nowe aku. Na dniach przyjdą opony te same co u kolegi Lish-a oraz będzie zamawiana szybka:)
- Strzelson
- Motocyklista
Zrobiłem przegląd
A ja zamontowałem podgrzewane manetki Daytona. Naprawdę nieźle grzeją po łapskach.
-
- Motocyklista
- Miejscowość: Staszów/Kraków
- Plecak: Madzia;-)
- Garnek: UVEX HELIX RS 750
To chyba czas na mnie żebym coś powiedział o swoim motongu;-) kupiłem go dla siebie w Anglii. Zaraz po zakupie kupiłem oryginalne europejskie zegary;-)
Obiłem kanapę u tapicera materiałem antypoślizgowym, to znacznie poprawiło komfort jazdy no i wygląd;-) W ubiegłym roku zmieniłem oryginalny tłumik na ixila, zapodałem filmik na forum także każdy może obejrzeć(posłuchać) jak wygląda i brzmi.
W tym roku zmieniłem tylną lampę i kierunki na ledowe, według mnie ten zabiegl sprawił, że kawa się lepiej prezentuje;-) zmieniłem lusterka, gdyż w oryginalnych widziałem tylko swoje barki;-) Zamontowałem gmole, dokupiłem akcesoryjną osłonę łańcucha i osłonę chłodnicy(stal nierdzewna), kupiłem filtr powietrza K&N(już jest zamontowany) Kupiłem i założyłem przewód w stalowym opłocie firmy HEL, płyn tez zmieniony od razu, wyczyściłem w środku bęben hamulcowy, wypolerowałem aluminiowe osłony chłodnicy, wyczyściłem ręcznie papierem ściernym kolektory, u mnie są ze stali nierdzewnej także ich nie malowałem. Wyczyściłem i pomalowałem część śrub, podkładek itp. na czarno, rozmontowałem amorki, wyczyściłem i pomalowałem sprężyny na czarno. Zmieniłem płyn chłodniczy, płyn hamulcowy i olej na motul(filtr oleju też zmieniłem), wymieniłem świece.Klocki hamulcowe zmieniłem na EBC FA 229HH, kupiłem też filtr paliwa ale jeszcze nie zamontowałem;-) Nakleiłem na koła paski fluorescencyjne, w nocy jestem lepiej widoczny, koła też lepiej wyglądają,hehe
Aha oczywiście zrobione synchro i regulacja, więcej grzechów nie pamiętam ale na pewno coś by się jeszcze znalazło;-)
Obiłem kanapę u tapicera materiałem antypoślizgowym, to znacznie poprawiło komfort jazdy no i wygląd;-) W ubiegłym roku zmieniłem oryginalny tłumik na ixila, zapodałem filmik na forum także każdy może obejrzeć(posłuchać) jak wygląda i brzmi.
W tym roku zmieniłem tylną lampę i kierunki na ledowe, według mnie ten zabiegl sprawił, że kawa się lepiej prezentuje;-) zmieniłem lusterka, gdyż w oryginalnych widziałem tylko swoje barki;-) Zamontowałem gmole, dokupiłem akcesoryjną osłonę łańcucha i osłonę chłodnicy(stal nierdzewna), kupiłem filtr powietrza K&N(już jest zamontowany) Kupiłem i założyłem przewód w stalowym opłocie firmy HEL, płyn tez zmieniony od razu, wyczyściłem w środku bęben hamulcowy, wypolerowałem aluminiowe osłony chłodnicy, wyczyściłem ręcznie papierem ściernym kolektory, u mnie są ze stali nierdzewnej także ich nie malowałem. Wyczyściłem i pomalowałem część śrub, podkładek itp. na czarno, rozmontowałem amorki, wyczyściłem i pomalowałem sprężyny na czarno. Zmieniłem płyn chłodniczy, płyn hamulcowy i olej na motul(filtr oleju też zmieniłem), wymieniłem świece.Klocki hamulcowe zmieniłem na EBC FA 229HH, kupiłem też filtr paliwa ale jeszcze nie zamontowałem;-) Nakleiłem na koła paski fluorescencyjne, w nocy jestem lepiej widoczny, koła też lepiej wyglądają,hehe
Aha oczywiście zrobione synchro i regulacja, więcej grzechów nie pamiętam ale na pewno coś by się jeszcze znalazło;-)